Over mij...Koersmanagement

 

Koersmanagement is een  ervaren en professioneel éénvrouws-bureau voor (interim-)management & advies in o.a. het basis- en voortgezet onderwijs. Als manager, gecertificeerd assessor en adviseur PO, met jarenlange ervaring in het Nederlandse onderwijs, word ik gedreven door de overtuiging dat alle kinderen recht hebben op goed onderwijs. Daarom dient, naast de ontwikkeling van de kinderen, de continue professionalisering van een team prioriteit in beleid te hebben. Het zijn onze onderwijsmensen die kennis doorgeven aan onze kinderen.

Met succes heb ik verschillende verbeter- en ontwikkeltrajecten aangestuurd en nieuwe onderwijsconcepten geïmplementeerd. Een duidelijke visie, kaders en constante kritische reflectie over voortgang zijn daarin belangrijk. Zowel proces, product als borging zijn dan van groot belang.

Ik maak gemakkelijk contact met mensen van elke laag van de bevolking, ook instanties, en weet die contacten ook – waar relevant - om te zetten in constructieve werkrelaties en kansen. Met mijn ruime ervaring binnen en buiten het onderwijs heb ik goed zicht op “goed” onderwijs. Mijn netwerk en kennis zijn groot, daar waar nodig zal ik het onderste uit de kan halen om een doel te bereiken. Ik ben een gecertificeerd assessor SHL en beschik over een scala aan assessments. Zowel Werving & Selectie als Ontwikkeling en Coaching krijgen bij mij de juiste aandacht en nazorg. Men omschrijft mij als een zelfstandige teamplayer waarbij ‘de weg naar een toekomst met kansen’ hoog in het vaandel staat. Met mijn eigen bedrijf Koersmanagement bepaal ik samen met u de juiste koers. 

 

Interim management

Crisismanagement is altijd maatwerk en ik weet dat als geen ander. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een organisatie een tijdelijke manager nodig heeft. Het wegvallen of vertrek van de vaste manager, directeur of bestuurder, of een tijdelijk programma of traject inzetten. Ik heb ervaring in verandermanagement, cultuurverandering, reorganisaties, teamontwikkeling, projectmanagement, programmamanagement en nog veel meer.

 

Advies

Van kwaliteit tot strategie, ik ondersteun opdrachtgevers in het onderwijs bij vraagstukken op uiteenlopende gebieden met integrale, duurzame maatwerkoplossingen. Van personele verwikkelingen tot inzetten van onderwijsveranderingen: ik schrik niet terug voor complexe zaken en ben u graag van dienst.

 

Coaching

Ontdekken van eigen kwaliteiten en talenten en je richten op de dingen waar jij goed in bent.

Dit zorgt ervoor dat je beter presteert en meer voldoening haalt uit dat wat je doet. Koersmanagement ondersteunt o.a. teams daar waar nodig en startende directeuren. Ook re-integrerende managers kunnen rekenen op de juiste ondersteuning.

 

Werving & Selectie

Leiding geven in het onderwijs is een machtig mooi vak. Elke organisatie gaat ervoor de juiste man of vrouw op de juiste plek te hebben. Koersmanagement zorgt voor een compleet aanbod van W&S en de nodige nazorg. Naast het gebruik van hoogwaardige valide testen, staan persoonlijke betrokkenheid en kennis van de organisatie hoog in het vaandel bij Koersmanagement. Benieuwd? Neem contact op om snel de juiste koers in te slaan.

 

Assessments

Assessments zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten; van selectieassessments tot competentiescans. Het zijn allemaal zeer belangrijke "manieren" om de diepte in te gaan. Maar hoe ga je die diepte in? Wat past er bij een leidinggevende en wat past er bij de organisatie? Naast het gebruik van valide testen staat persoonlijke betrokkenheid centraal bij Koersmanagement. Als gecertificeerd assessor beschikt Koersmanagement over een scala aan assessments. 

  

Door een snelle aanpak, een combi van diensten en deskundig handelen probeer ik uw onderwijsinstelling weer snel op de rit te krijgen. Dankzij een groot netwerk ben ik ook in staat u met andere professionals in contact te brengen.

 

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan snel contact met me op en laten we elkaar ontmoeten!