Het Universal Competency Framework (UCF)

 

Het Universal Competency Framework (UCF) vormt een rationele, consequente en praktische basis om inzicht te krijgen in het gedrag van mensen en de kans dat ze slagen in bepaalde rollen en omgevingen. Het UCF is samengesteld op basis van verreikende onderzoeksprogramma naar gedrag op de werkplek. Daarom kan het worden gebruikt om competentiemodellen op te bouwen voor alle soorten functies, of om bestaande modellen te koppelen aan een universele set met competenties.

 

Koersmanagement beschikt verder over een compleet pakket met tools voor talentbeheer en content om het UCF te ondersteunen. Voorbeelden zijn vragenlijsten, referenties voor gedrag, sollicitatievragen en assessmentoefeningen waarmee medewerkers kunnen worden geselecteerd en ontwikkeld. Dit zijn de bronmaterialen waarmee programma’s voor assessments worden samengesteld. Het belangrijkste is dat elke competentie gekoppeld is aan het aanbod van assessments. 

Voordelen van het UCF

  • Definieert de cruciale vormen van gedrag voor elke functie.
  • Is volledig gekoppeld aan gedrag dat kan worden geobserveerd.

 

 

  • Is gebaseerd op empirisch bewijs en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek waarmee de meest doeltreffende voorspellende factoren voor prestaties voor elke functie aan het licht komen.

 

  • Bevat gemeenschappelijke richtlijnen om gedrag, potentieel en prestaties te beoordelen.

 

  • Heeft verschillende niveaus van gedrag die in alle lagen en afdelingen kunnen worden geïmplementeerd.

 

  • Biedt consequente meetpunten waarmee betekenisvolle validaties mogelijk worden gemaakt.

Met een competentie framework kunnen organisaties individuele vormen van gedrag koppelen aan doelstellingen van groepen of ondernemingen. Ze geven aan wat de vereisten zijn voor goede prestaties in een bepaalde functie, zodat alomvattende praktijken voor talentbeheer mogelijk worden gemaakt: van het vinden van relevante competenties tot het gebruik van tools voor talentassessments en het beheren van prestaties.